Mobiel internet instellen

Hoe stel ik mobiel internet in?

In de meeste gevallen zullen de instellingen automatisch worden ingesteld. Indien dit niet het geval is kunt u dit zelf doen door onderstaande stappen uit te voeren. Staat uw provider er niet bij neem dan direct contact op met uw mobiel internet provider.

Om uw internet handmatig in te stellen volgt u de volgende stappen:

Ga naar instellingen druk onder Draadloos en Netwerken op Meer…. kies vervolgens Mobiele netwerken>Namen toegangspunten, kies vervolgens de naam die voor u van toepassing is. Indien uw provider er niet tussenstaat drukt u op de menu toets en drukt u op Nieuwe APN en voert u vervolgens de instellingen van uw provider in:

KPN / HI / MTV Mobile

Naam Mobiele Startsite
APN internet
Proxy leeg
Poort leeg
MMC 204
MNC 8
Verificatietype PAP (of CHAP)
APN type default,supl,mms

Telfort
Naam Telfort
APN Internet
Proxy
Port
Gebruiker Telfort
Wachtwoord
MMSC http//mmsc.mms.telfort.nl:8002
MMS proxy 193.113.200.195
MMS port 9201
MCC 204
MNC 12
Verificatietype PAP (of CHAP)
APN type default,supl,mms

T-Mobile NL
Naam T-Mobile NL
APN smartsites.t-mobile (of internet)
Proxy
Port
Gebruiker *
Wachtwoord *
Server *
MMSC http://t-mobilemms
MMS proxy 10.010.010.011
MMS port 8080
MCC 204
MNC 16
Verificatietype PAP (of CHAP)
APN type default,supl,mms

Ben
Naam Ben internet
APN internet.ben
Gebruiker
Wachtwoord
Verificatietype PAP (of CHAP)
APN type default,supl,mms

Tele 2
Naam Tele2 Internet
APN internet.tele2.nl
Verificatietype PAP (of CHAP)
APN type default,supl,mms

Mocht je nog steeds geen internet met Tele 2 hebben, dan kan je dit oplossen door “data roaming” aan te zetten. Wel weer uitzetten als je naar het buitenland gaat!

Simpel
Naam Simpel internet
APN internet.access.nl
Netwerktype IPv4
Proxy server adres Geen
IP adres apparaat Automatisch
Naam servers Automatisch
Beveiliging (security option) Niet beveiligd
IP adres apparaat Automatisch
Verificatietype PAP (of CHAP)
APN type default,supl,mms

Vodafone
Naam Vodafone Internet
APN live.vodafone.com
Proxy 192.168.251.150
Port 8799
Gebruiker vodafone
Wachtwoord vodafone
Server
MMSC mmsc.mms.vodafone.nl
MMS proxy
MMS port
MCC 204
MNC 4
Verificatietype PAP (of CHAP)
APN type default,supl,mms

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 3 van 3

Opmerkingen

• Avatar
    Wmerhott

bij instelling staat apn-protocol: ik kan alleen kiezen tussen ipv4, IPv6 of IPv4/IPv6. MCC moet ingevuld blijven; ook MCN moet ingevuld blijven. welke naam moet ik invullen? simyo.be, base mobile internet of mms.base.be??
    Als ik later terugkijk, kan ik de gemaakte instelling niet meer vinden!? En staat hij weer op base mobile internet, met hun eigen instelling.
    Ik neem aan dat de instelling voor KPN niet werkt in België?
    Er staat ook nog een optie om de standaardwaarden te herstellen. Is dit misschien de oplossing?
    Kunnen de lopende bundels s.v.p. teruggeboekt worden? Ik heb er niets van kunnen gebruiken! 32486671015
    Dan kan ik volgende maand als ik weer naar België ga weer met een nieuwe bundel proberen of het dan wel lukt.

• Avatar
    Tjmbockting

wat zijn de instellingen voor hollands nieuwe?

• Avatar
    stuurhetnaar

Hallo,
    alle instellingen zijn hier goed (tele2) maar zodra mijn wolfgang at-aq28d in standby gaat is hij de verbinding helemaal kwijt. Ik kan zelfs niet gebeld worden of zelf bellen.
    alleen mijn wifi doet het dan nog. Wat kan dit zijn, welke instelling staat er fout?
    Heel graag een duidelijk antwoord.

• Avatar
    geertjan bakker

alles goed in gevoerd en hij geeft aan kan nog geen netwerk vinden ik heb een ATS55HD ik heb een Vodafone sim kaart er in zitten wat ik nu doen ik weet het niet meer

• Avatar
    Anita Kersten

Hoe stel ik bij ziggo dit optimaal in, hen goed signaal echter op mijn AT As55HD valt telkens verbinding weg

• Avatar
    judith ter Haar

Ik kan hollandse nieuwe niet instellen op mijn mobiel.