SMS versturen

SMS is een dienst waarmee u berichten kunt sturen naar kennissen, familie en vrienden. De berichten app van Android onderscheid zich doordat er een soort chat sessie ontstaat waardoor u niet meer naar losse berichten te zoeken.

Bericht versturen: Om een bericht te versturen opent u de berichten app door op het icoontje  in uw beginscherm te tikken.

Als u op het Berichten-icoontje heeft gedrukt, komt u in het Berichten-menu.

Als u al een conversatie heeft gestart zal deze in dit scherm verschijnen.

Nieuw bericht: Door op het icoontje  linksonder in het scherm "Berichten" te drukken begint u een nieuwe conversatie. Voordat u dit kunt doen dient u eerst een contact persoon te selecteren of een nummer in te voeren.

Contact selecteren: Om een contact persoon te selecteren tikt u op de persoon en tikt u vervolgens op √.

Groeps-SMS: Om een groeps-SMS te versturen vinkt u meerdere personen aan en tikt u vervolgens op √.

Als u al een conversatie heeft gestart zal deze in dit scherm verschijnen.

U kunt ook in uw berichten zoeken door op het vergrootglas-icoon  te drukken.

Tip: Om een conversatie (uit de lijst) te verwijderen houdt u uw vinger op de conversatie, wacht u tot onderin het scherm een prullenbak-icoon verschijnt, en drukt u vervolgens op dit icoon.

Als u een bericht begint te schrijven verschijnt het toetsenbord in het venster:

Door op  te tikken verzend u uw SMS.

Tip: Als u linksboven op de paperclip drukt kunt u foto's, geluid en ander media meesturen. Hierdoor zal de SMS veranderen in een MMS. Let er op dat hier extra kosten voor in rekening kunnen worden gebracht. Neem contact op met uw provider om dit te controleren.