Widget

Android 4.1 heeft een groot aanbod aan "widgets". Widgets zijn een soort applicaties welke op uw hoofdscherm geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld een klok, agenda of het weer.

Widget plaatsen: Druk hiervoor op de  toets en vervolgens bovenin het hoofdmenu op tab "Widgets". Door met uw vinger naar links en rechts te bewegen kunt u alle widgets bekijken.

Door een willekeurige widget lang ingedrukt te houden kunt u hem naar het hoofdscherm slepen en bepalen waar deze komt te staan.

Let op: In sommige gevallen hebben gedownloade apps ook een widget. In dat geval komen deze ook op de widget-tab te staan.

Tip: Sommige widgets hebben de mogelijkheid vergroot of verkleind te worden. Houd hiervoor de widget op het hoofscherm even vast; daarna zullen er vier vierkantjes verschijnen waarmee u de grootte van de widget kunt aanpassen.